EHBO Basis Cursus

De basis is de start

Tijdens de basiscursus EHBO leert je wat je moet doen wanneer iemand hulp nodig heeft. Vanaf 16 jaar is het mogelijk deze cursus te volgen, ongeacht scholing of achtergrond. Tijdens de cursus kan er een aantal keren geoefend worden op lotusslachtoffers. Dat zijn mensen die zijn opgeleid om letsels en aandoeningen te acteren inclusief alle verschijnselen die daarbij horen. Ze reageren dus precies zoals echte slachtoffers. Als hulpverlener stel je vast wat ze mankeren en zo kun je in een vertrouwde leeromgeving Eerste Hulp verlenen.

Aan de orde komen:

Onze vaste instructeur, René van Leliveld, heeft samen met zijn collega, Ron Kalkhoven, de docentenopleiding EHBDu van Educare Groningen met goed gevolg afgerond. Hiermee is de Utrechtse Vereniging nu officieel bevoegd om EHBDu-onderwijsactiviteiten uit te voeren en cursisten te certificeren. Deze cursussen zijn als interventie erkend door het ministerie van VWS. Het curriculum EHBDu is ontwikkeld door Educare Groningen in samenwerking met het Trimbos-instituut, kenniscentrum voor geestelijke gezondheidszorg en verslaving.

Inschrijven?

De cursus sluit u af met een praktijk examen. Als u de basiscursus EHBO met goed gevolg hebt doorlopen, bent u een volwaardige, gediplomeerde hulpverlener. Het Oranje Kruis heeft alle houders van een geldig diploma verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij Eerste Hulp verlenen. Als u zich houdt aan wat u hebt geleerd hoeft u zich dus als gediplomeerde geen zorgen te maken over uw risico als u aansprakelijk zou worden gesteld. Uw EHBO-diploma blijft twee jaar geldig. Het wordt telkens met twee jaar verlengd wanneer u aantoont nog steeds een competent hulpverlener te zijn. Tijdens lesavonden trainen we alle onderdelen en houden bij of u competent bent.

Wilt u weten of uw zorgverzekeraar de opleidingskosten vergoed? https://cursusreanimatie.nl/vergoeding-zorgverzekeraars/
*Vanaf 2017 is de EHBO aan kinderen opgenomen in de basiscursus EHBO. Dat betekent dat wij als vereniging geen losse cursussen KinderEHBO meer geven. Wel verzorgen wij nog de herhalingslessen voor de bestaande certificaten.